BERGEN – PWN en IVN verzorgen 15 oktober een groots opgezet, gratis toegankelijk paddenstoelenfestijn. De Schaapskooi in Bergen staat van 10.00 tot 16.00 uur in het teken van de paddenstoel.

In en om het bezoekerscentrum kan het publiek de verschillende soorten paddenstoelen die in het bos en de duinen voorkomen bekijken. Tot in detail want er zijn microscopen en een paddenstoelenexpert aanwezig voor uitleg. Er is een foto-expositie ingericht en er worden lezingen over paddenstoelen gegeven.

Wie paddenstoelen in het wild wil zien, kan aansluiten bij een van de excursies door de duinen onder leiding van een gids. En hoe lekker paddenstoelen zijn, is te ontdekken in de vele paddenstoelproducten.

Kinderen hoeven zich deze dag niet te vervelen. Knutselen, schminken en figuurzagen; alles wordt gedaan rondom het onderwerp paddenstoel.

Er worden verhalen voorgelezen, de schapen staan in de stal en een heks maakt heerlijke heksensoep boven een houtvuur. De Schaapskooi ligt vlakbij de rotonde naar Bergen aan Zee.

Parkeren kan op parkeerplaats Uilenvangerweg, maar kom bij voorkeur op de fiets. Zie ook www.ivn.nl/nkl en facebook @ivnoordkennemerland