BERGEN – Het IVN en PWN organiseren ook dit jaar weer een groots opgezette paddenstoelendag om het publiek kennis te laten maken met alle aspecten van paddenstoelen.

Ditmaal is zondag 9 oktober van 10.00 tot 16.00 uur van alles te beleven in en rondom de Schaapskooi in Bergen. Op grote tafels zijn de paddenstoelen die men in het bos en de duinen aantreft te zien.

In het bezoekerscentrum hangen paddenstoelenfoto’s, is een expert aanwezig met microscopen om details te kunnen bekijken en worden lezingen gegeven over alles wat met paddenstoelen te maken heeft. De kinderen hoeven zich niet te vervelen, zij kunnen knutselen, schminken en figuurzagen van paddenstoelen. Er worden verhalen voorgelezen, de schapen staan in de stal en een heks maakt heerlijke heksensoep boven een houtvuur.

Daarnaast zijn er die zondag informatiestands van verschillende natuurverenigingen en excursies door het duinterrein onder leiding van deskundige gidsen. Ook de inwendige mens wordt niet vergeten met ondermeer paddenstoelenproducten. Er zijn geen entree-kosten aan verbonden.
De Schaapskooi ligt vlakbij de rotonde naar Bergen aan Zee. Parkeren kan circa 200 meter richting Bergen aan Zee: parkeerplaats Uilenvangerweg, maar kom liever op de fiets.

Geef een reactie