BERGEN/ ALKMAAR/ HEILOO – De PCC-Actiedag heeft op 7 april 22.704 euro opgebracht voor Make-A-Wish. Ruim tweeduizend leerlingen van de vijf PCC-vestigingen in Bergen, Alkmaar en Heiloo lieten zich sponsoren voor activiteiten tijdens deze jaarlijks terugkerende PCC-Actiedag.

Jordin, leerling van het PCC Fabritius in Alkmaar, overhandigde vandaag officieel de cheque aan Make-A-Wish namens het PCC.

Lichtpunt

Jordin zag dankzij Make-A-Wish zijn liefste wens in vervulling gaan in de tijd dat hij ernstig ziek was. Hij weet als geen ander hoe belangrijk het is om samen met familie en vrienden een lichtpunt te hebben in moeilijke tijden. Daarom heeft hij zich, net als vele andere leerlingen, laten sponsoren voor allerlei – meest sportieve – activiteiten.

Van afval inzamelen tot ‘Wedden dat…’

Zo deden de leerlingen mee aan een volleybalmarathon, een voetbaltoernooi en ze wandelden van Egmond naar Bergen aan Zee en terug. De leerlingen verzamelden afval in Alkmaar en er was een ‘Wedden dat… challenge’. Ook was er een markt met zelfgemaakte spulletjes en lekker eten voor de buurt.

Hans Nijdeken, bestuurder van het PCC: “Make-A-Wish Nederland vervult de allerliefste wensen van ernstig zieke kinderen. Het laten uitkomen van zo’n wens geeft hoop en vertrouwen en heeft een positieve impact op het kind én op de omgeving.”

‘Wereld veel groter’

“Onze leerlingen gunnen elk ziek kind zo’n mooi moment van de wensvervulling, want PCC’ers snappen dat de wereld veel groter is dan alleen die van henzelf. Het PCC is ontzettend trots op de inzet van alle collega’s en leerlingen en hun sterke motivatie om zich voor dit goede doel in te zetten.”

Foto: leerlingen van de vijf vestigingen van het PCC. Linksonder: Hans Nijdeken (bestuurder van het PCC). Achter in het midden: Bas van Loon (Make-A-Wish) en rechtsboven Rob Baltus (directeur PCC Heiloo).