BERGEN/ ALKMAAR/ HEILOO – De actiedag van het PCC bracht 19.735 euro in het laatje voor Make-A-Wish Nederland. Dat laat een woordvoerder van de middelbare scholen in Bergen, Heiloo en Alkmaar weten.

De leerlingen van de vijf vestigingen van het PCC waren op 28 maart druk met het doen van activiteiten. Net als voorgaande jaren lieten zij zich hiervoor sponsoren. De middelbare schoolleerlingen deden bijvoorbeeld mee aan een volleybalmarathon, een voetbaltoernooi en trotseerden wind en regen tijdens een sponsorloop over het strand en door de polder. De leerlingen namen deel aan challenges, van bowlen tot een ‘Wedden dat…’ en er was ook een markt met zelfgemaakte producten.

Wensvervulling voor ernstig zieke kinderen

Make-A-Wish Nederland vervult de allerliefste wensen van ernstig zieke kinderen. Het laten uitkomen van zo’n wens geeft hoop en vertrouwen en heeft een positieve impact op het kind, de familie én op de omgeving. De leerlingen van het PCC gunnen elk ziek kind zo’n mooi moment van de wensvervulling, want PCC’ers snappen dat de wereld veel groter is dan alleen die van henzelf, zo schrijft de schoolorganisatie op haar website.

Bijna € 95.000,- voor Make-A-Wish

Het PCC is ontzettend trots op alle leerlingen en de collega’s en hun sterke motivatie om zich voor dit goede doel in te zetten. De school organiseerde dit jaar voor de laatste keer de PCC-Actiedag voor Make-A-Wish Nederland. PCC selecteert voor volgend jaar een ander goed doel. In vier jaar tijd heeft het PCC bijna € 95.000,- ingezameld voor Make-A-Wish.

Leerlingen van de vijf vestigingen voor het schoolgebouw van het PCC in Heiloo. (Bron foto: PCC).