EGMOND AAN ZEE – Peter Langenberg (56) uit Alkmaar blijkt met kracht op zijn hoofd en lichaam geslagen en geschopt en daarbij mogelijk ook verwurgd. Dat kwam vandaag, maandag 1 augustus, naar voren tijdens de eerste niet-inhoudelijke zitting in de rechtbank in Alkmaar, meldt NH Nieuws. Ook is er DNA van de verdachte Egmonder Jent S. (30) gevonden. Deze verdachte was niet aanwezig in de rechtbank.

Peter Langenberg nam op 17 april de bus van Alkmaar naar Egmond. Een Duitse toerist vond het levenloze en ontklede lichaam van het slachtoffer vervolgens in de Wimmenummerduinen ten noorden van Egmond aan Zee. Hij miste zijn kleding, rugzak en kniebrace; deze spullen zijn nog niet gevonden. De politie arresteerde vijf dagen na de vondst van Langeberg de 30-jarige verdachte. Hij zit sindsdien vast en beroept zich op zijn zwijgrecht tijdens verhoren. 

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt S. van moord of doodslag op Langenberg. Mogelijk handelde hij niet alleen.  

Sperma

Volgens officier van justitie A. van Loon is Langenberg gevonden ‘ontkleed en met zeer ernstig aangezichtsletsel’. Volgens het OM is ‘sperma van de verdachte op de vinger van het slachtoffer aangetroffen, naast genetisch materiaal van S. op het geslachtsdeel van Langenberg’. Getuigen zeggen de verdachte gezien te hebben in de buurt van de vindplaats van het slachtoffer met een rugtas die veel lijkt op die van Langenberg. Verder is op de computer van S. een bericht gevonden waarin iemand refereert aan de gedumpte spullen, betreffende de rugzak, kleding en kniebrace van Langenberg.

Onderzoek nog niet afgerond

Het onderzoek in de zaak en naar de psychische toestand van de verdachte is nog niet afgerond. De rechtszaak gaat in oktober verder. Ook dan is het een pro-formazitting.

(Bron foto: Opsporing Verzocht)