BERGEN – De Petrus en Pauluskerk wordt kleurt vandaag, 24 november, rood. Dat meldt de Rooms-katholieke parochie van Bergen.

Door op woensdag 24 november gebouwen rood aan te lichten, buttons te dragen en op andere manieren aandacht te vragen, staan we op voor de vrijheid van alle mensen – en in het bijzonder de meest vervolgde groep, de Christenen – om te geloven wat zij willen. De Petrus en Pauluskerk zal daarom – net als vorig jaar – op deze dag ook in het rode licht worden gezet.

Vorig jaar wist Kerk in Nood met RedWednesday® ruim 335 miljoen mensen wereldwijd bewust te maken van de wereldwijd afnemende vrijheid om te geloven. Ook in 2021 vraagt de parochie van de Petrus en Pauluskerk aandacht voor de vele schendingen die vooral minderheden lijdzaam ondergaan. Sta op voor de vrijheid om te geloven!

Volgens diverse rapporten, van Kerk in Nood en van andere instituten, neemt de vervolging omwille van geloof toe. Peter Broeders, directeur van Kerk in Nood, is bezorgd:
“Godsdienstvrijheid is een mensenrecht. Niemand mag worden lastig gevallen, gediscrimineerd worden in werk of huisvesting, of bedreigd worden met het ontnemen van vrijheid of zelfs zijn of haar leven, alleen vanwege diens geloof.”

Foto: De Petrus en Pauluskerk kleurt rood.