EGMOND AAN DEN HOEF – Illustrator/ schrijver Philip Hopman bezocht vrijdag jl.basisschool De Boswaid om zijn boek Boer Boris voor te lezen en zijn tekenkunsten te laten zien.

Hierdoor duurde de Kinderboekenweek bij De Boswaid is tot en met vrijdag.

Razendsnel tekende Hopman de ene na de andere prent op het bord, ondertussen vertellend over Boer Boris. Rijmen, tellen… de kleuters en de leerlingen van groep 2-3 genoten van het verhaal en de tekeningen.

Hopman woont en werkt in Egmond aan den Hoef, en is bekend van onder meer de illustraties in Jubelientje, de heruitgaven van Wiplala, Ridder Florian en Ties & Trijntje van Yvon Jaspers.

Voor het prentenboek Valentijn en zijn viool maakte hij zowel de tekst als de tekeningen.

Eind dit jaar verschijnt deel drie uit de serie rond Boer Boris: Boer Boris in de sneeuw. Een coproductie met schrijver Ted van Lieshout. Hopman las het tweede deel, Boer Boris gaat naar zee, ook voor aan de leerlingen van groep 2-3.

In de gang en mediatheek van de school hielden de leerlingen ’s middags een gezellige boekenmarkt.

,,We hebben zelf onze oude boeken verkocht’’, vertelt Jasmijn (11).

Veel kinderen hebben hun dagopbrengst direct weer uitgegeven. ,,Bij m’n klasgenootje Anne heb ik een dubbeldik boek gekocht van m’n lievelingsschrijver Carry Slee. En m’n broertje is heel blij met z’n nieuwe stripboek over de Zware jongens.”

Geef een reactie