EGMOND AAN ZEE – Piano’s on the beach gaf zondag 16 juli in Egmond aan Zee het eerste optreden van een zomerserie met muziekoptredens op het Pompplein, Eymaplein en op het strand.

Elke zondagavond in de zomervakantie vindt hier een gratis toegankelijk optreden plaats, geprogrammeerd door de ondernemersvereniging van Egmond aan Zee. De optredens van lokale en landelijk bekende ‘helden’ zijn gratis toegankelijk. Bij minder weer vinden de optredens overigens plaats in de oud Katholieke kerk in de Voorstraat in Egmond aan Zee.

Piano’s at the beach

Egmonder Donald Beukers gaf zondag met Pumpin piano’s een avondpianoshow op het strand. Donald stond met deze show in de Kuip, Ziggo dome en in Gelredome, maar niets is leuker dan een thuisoptreden op ‘eigen’ strand, vindt hij.

Tyny little big band

Het volgende optreden, op 23 juli, is van Tyny little big band op het Eymaplein. Deze band wordt gevormd door leadzanger Franklin Brown, pianist Pieter van Santen, contrabassist Bas Schneider en drummer Rene Winter.

De band is dé vaste act op toplocaties zoals Amstel Hotel, restaurant Librije, Huis Ter Duin en Hotel New York. Nu geven ze dus op 23 juli een avondconcert in Egmond aan Zee. Dit optreden begint om 18.00 uur.

Dick Raat

Op 30 juli staat de altijd enthousiaste Dick Raat op het Pompplein. Volgens de ondernemersvereniging zorgt hij dan voor een ontspannen sfeertje op het plein. Hij speelt vanaf 18.00 uur muziek uit alle hoeken. Van reggae tot Nederlandstalig.

Ritch en Pez

Ritch en Pez spelen op 6 augustus op het Eymaplein gevoelige heavy covers. Dit tweetal is slechts ‘gewapend’ met twee akoestische gitaren en twee stemmen. Maar laat je niet misleiden, want het geluid is groots, belooft de organisatie. Het optreden begint om 18.00 uur.

Victor Posch en Kunstgetij

Saxofonist Victor Posch en Kunstgetij verzorgen zondag 20 augustus een jazz avond. Victor Posch trapt af om 17.00 uur. Een leuk weetje: Victor Posch begon op zijn zestiende saxofoon te spelen. Dat deed hij nadat hij in jongerencentrum BukBuk in Heiloo een optreden bijwoonde van de bekende saxofonist Bertus Borgers.

Eric Vloeimans

Op zondag 20 augustus staat vanaf 19.00 uur ‘s lands bekendste jazzmusicus Erik Vloeimans op het strand met de gloednieuwe band HotSpot. Vloeimans staat bekend om zijn fluisterende trompetspel, zijn zeer uiteenlopende projecten en zijn creatieve drive.

Met HotSpot stroopt hij de mouwen eens flink op voor een stevige portie fusion en jazzrock. Met onder meer gitaarvirtuoos Jerôme Hol en toetsenist Sjoerd van Eijck binnen de gelederen.

Foto: Donald Beukers (Foto: aangeleverd).