EGMOND – Stichting Sport-Z verlengt in Egmond de proef met een sportgroep voor jeugd die extra baat heeft bij extra begeleiding en structuur. Na vier weken krijgt de sportgroep een vervolg. Dat laat de organisatie weten.

Kinderen van acht tot en met twaalf jaar kunnen ook op 21 februari, 7, 14 en 21 maart meedoen. Ze kunnen dan onderzoeken of de groep aansluit bij wat zij leuk vinden. 

De nieuwe sportgroep is bedoeld voor kinderen die graag in een groep willen sporten, maar hierbij wel behoefte hebben aan extra begeleiding, regelmaat en voorspelbaarheid.

‘Opbloeien tijdens het sporten’

Pedagogisch sportcoach Sander Kager namens Sport-Z: “We krijgen heel verschillende vragen binnen en kijken hoe we iedereen zo goed mogelijk kunnen ondersteunen. Afwijkend gedrag proberen we te duiden. Heeft het te maken met angst, onzekerheid, verwerking van prikkels of taal?”

“Doordat we een veilige omgeving bieden en de groep klein houden, zien we dat de kinderen opbloeien tijdens het sporten. Dit leidt tot een groei in hun eigen ontwikkeling.”

Sport-Z hoopt door de aanlooptijd te verlengen voldoende kinderen aan de groep te binden, zodat deze in Egmond kan blijven bestaan.

Hoop op meer aanmeldingen

“De groep is nu nog net te klein. Maar het zou zonde zijn als we deze kinderen straks geen plekje meer kunnen bieden. We hopen op nog wat meer aanmeldingen in de komende weken. Dit omdat we kansen zien hier een structureel aanbod van te maken in deze gemeente,” aldus Lavinia Bijl, maatschappelijk sportregisseur in de gemeente Bergen.

Gratis opgeven

De extra lessen vinden plaats op dinsdag 21 februari, 7, 14 en 21 maart, elke dinsdag van 16.00-17.00 uur in sporthal de Watertoren aan de Watertorenweg in Egmond aan Zee. (Gratis) aanmelden kan bij pedagogisch sportcoach Sander Kager via s.kager@sport-z.org of bel 06-38326768. Verder is meer informatie te vinden op de website van Sport-Z. (Bron foto: Sport-Z).