EGMONDEN – De Protestantse kerk in de Egmonden schenkt alle Egmondse scholen tweeduizend euro. Dat laat voorzitter Hennie Blok van de diaconie van de PKN Kerk desgevraagd weten aan RTV80.

De diaconie geeft jaarlijks geld aan mensen en organisaties die dit hard nodig hebben. Voorbeelden zijn steun aan projecten tegen droogte in Afrika, slachoffers van rampen zoals de recente aardbeving in Turkije en mensen die in ontwikkelingslanden bijvoorbeeld een school willen opzetten of een boerderij willen runnen.

Hennie Blok: “Maar de laatste tijd hoorden wij van scholen in Egmond aan Zee dat zij sparen voor bepaalde uitgaven die nodig zijn. Toen dachten we: laten we dit jaar de donatie aan de Egmondse scholen geven. Waarom het doel niet een keer dichtbij zoeken in plaats van ver weg. De scholen verdienen het uiteraard zeer.”

De PKN kerk schonk het geld onlangs aan de basisscholen De Driemaster en De Branding in Egmond aan Zee. Basischool De Kiem in Egmond aan den Hoef kreeg gisteren de bijdrage. Binnenkort staat een schenking aan basisschool De Windhoek in Egmond-Binnen in de agenda. (Foto’s uit video De Branding Egmond aan Zee/ Tabijn).

Hervormde kerk Egmond aan Zee (Foto: Buitenzichtbergen.nl).