.
EGMOND-BINNEN – De werkgroep Buitenruimte JOEB/De Schulp maakte met leerlingen van basisschool De Windhoek en buurtbewoners een mooi plan voor een plek waar alle inwoners van Egmond-Binnen kunnen spelen, bewegen, sporten en samenkomen. De locatie wordt JOEB en Dorpshuis De Schulp.

Het plan wordt woensdag 30 juni van 16.00 uur tot 20.00 uur gepresenteerd. Dat gebeurt buiten bij Jongerencentrum JOEB in Egmond-Binnen.

Het plan is een nieuwe speeltuin met een speeltoestel, schommel en kabelbaan.

.
Ook komen er een Calisthenics-buitenfitness station en bankjes met (laagdrempelige) beweegelementen.
Hier kunnen leerlingen zittend oefeningenuitvoeren.

Erik Bekkering, dorpswethouder Egmond-Binnen: “De inwoners willen graag een centrale plek om samen te komen en waar activiteiten kunnen plaatsvinden die zorgen voor verbinding in het dorp. Daar zorgt dit project voor.”

“Heel veel mensen denken nu al mee, zowel jong als oud. Je kunt dus wel zeggen dat de verbinding al bij de voorbereiding tot stand komt.”

.
Antoine Tromp, wethouder Sport: “Het lokale sportakkoord dat we samen hebben opgesteld met sportaanbieders en maatschappelijk partners richt zich op het stimuleren van sporten en bewegen voor iedereen.

“Goed te zien dat zoveel inwoners vanuit Egmond-Binnen erbij betrokken zijn. Dan kan het niet anders dan dat dit initiatief leidt tot een sport- en beweegtoename.”

De speel- en beweegplek in Egmond-Binnen opent officieel naar verwachting begin 2022.

.
Het project wordt gefinancierd vanuit het Lokale Sportakkoord en het speeltuin- en buitenruimtebudget voor Egmond-Binnen.

Het is een samenwerking van de Werkgroep Buitenruimte JOEB/De Schulp, Vereniging Dorpsbelangen, JOEB, Jongerenwerk
Bergen, Holland Sport en Gemeente Bergen.

Kabelbaan