EGMOND AAN DEN HOEF – In een goed gevulde Slotkapel presenteerde de Werkgroep Slotkwartier afgelopen donderdag haar plan voor een gezelliger en aansprekender Slotkwartier aan bewoners en geïnteresseerden.

‘Vóór en dóór bewoners’, was één van de duidelijke boodschappen. En dat vond gehoor, want de eerste vrijwilligers voor het toekomstige cultuurhuis dienden zich meteen na afloop spontaan aan.

Het CultuurHuys Egmont, zoals het gezellige cultuurhistorische centrum van de activiteiten vooralsnog heet, zal volgens de plannen moeten worden gerealiseerd in het schooltje en raadhuis tegenover de Slotfundamenten, die óók bij de planvorming worden betrokken.

Zo werd ook het voorstel om de fundamenten te voorzien van authentieke bestrating positief ontvangen.

Natuurlijk waren er ook kritische vragen. Hoe druk gaat het worden? Waar moet iedereen parkeren? Wat heeft de gemeente eigenlijk over voor het in stand houden van ons cultureel erfgoed?

Vragen die, in deze fase van planvorming, uiteraard nog niet allemaal door de werkgroep konden worden beantwoord.

Wat duidelijk werd, is dat ook de aanwezigen vonden dat gezocht moet worden naar een goede balans tussen wat financieel haalbaar is en wat voor het unieke gebied wenselijk is.

Geen drukke toestanden, maar een gepaste gezelligheid in hun Slotkwartier, vóór en dóór bewoners.

Wie meer informatie wil over de plannen, of zich óók actief in wil zetten voor de realisatie kan kijken op www.historischegmond.nl/cultuurhuis.

Hier zijn de plannen in digitale vorm te vinden en kan men zich aanmelden als vrijwilliger. Grijp de kans om er samen iets van te maken!

Geef een reactie