BERGEN NH – De gemeente Bergen mist nog een Klimaatburgemeester voor de Nationale Klimaatweek (NKW) die plaatsvindt van 30 oktober tot en met 5 november.

Net als tijdens de voorgaande edities zoekt het ministerie van Economische Zaken en Klimaat in alle gemeenten een Klimaatburgemeester. Zij zetten zich in voor een beter klimaat. De Klimaatburgemeesters inspireren anderen om bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en meer energie te besparen door hun verhaal te delen. Daarnaast organiseert de Klimaatburgemeester tijdens de NKW een activiteit om andere inwoners van de gemeente te inspireren ook (meer) duurzame acties te ondernemen.

Van bewust spullen kopen tot energietransitie

Alle acties zijn goed: van kleine, persoonlijke veranderingen tot grotere bewegingen met maatschappelijke impact, laat een woordvoerder van de organisatie weten. “Er zijn Klimaatburgemeesters die in een gasloos huis wonen, geen auto meer hebben of heel bewust spullen kopen. Maar er zijn ook Klimaatburgemeesters die samen met de gemeente de energietransitie in hun wijk (verder) op gang brengen of collectief zonnepanelen inkopen in de straat.”

Het klimaatburgemeesterschap is niet alleen weggelegd voor volwassenen; ook kinderen en jongeren kunnen zich opgeven. Meer informatie over de spelregels en aanmelden is online te vinden.

Over de Nationale Klimaatweek
In 2030 moet de CO2-uitstoot in Nederland met ten minste 55% zijn gedaald ten opzichte van 1990, als opmaat naar klimaatneutraal in 2050. Hiervoor is het nodig om duurzamer te leven, te wonen, te eten, te consumeren, te reizen en te produceren. Daarom organiseert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de Nationale Klimaatweek.