CASTRICUM – Onder de titel ‘Ik ben niet van het stille strand’ heeft poëzieclub North Sea Poetry een poëziewedstrijd uitgeschreven.

Een wedstrijd die je beslist origineel kunt noemen.
Wie wil meedoen, schrijft een gedicht en laat zich met een smartphone filmen terwijl hij of zij dit gedicht voordraagt. Het gemaakte filmpje is de inzending.

De hoofdprijs is een prominente podiumplek op het evenement van North Sea Poetry: op zaterdag- avond 5 oktober in strandpaviljoen Deining.

De belangrijkste voorwaarde waaraan het gedicht moet voldoen, is dat de zin ‘Ik ben niet van het stille strand’ erin voorkomt. Deze zin mag de titel zijn of op een willekeurige plek in het gedicht staan.

De zin verwijst naar de slogan van North Sea Poetry zelf: wij zijn niet van het stille strand.

Andere wedstrijdvoorwaarden: de inzender uploadt zelf zijn of haar filmpje op YouTube en stuurt de link daarvan naar wedstrijd@northseapoetry.nl.

Het filmpje mag niet langer duren dan drie minuten en je moet in Noord-Holland wonen om mee te mogen doen.

De wedstrijd sluit op 1 september 2013. Of eerder, als we het maximale aantal van 250 inzendingen hebben bereikt.

Wanneer dat het geval is, wordt het gemeld op www.northseapoetry.nl.

De jury bestaat uit onder meer dichter Jan Boerstoel, schrijver David de Poel en dichter Jabik Veenbaas (juryvoorzitter).

Voor een overzicht van alle wedstrijdvoorwaarden en een uploadinstructie, zie: http://www.northseapoetry.nl/poeziewedstrijd.

Geef een reactie