SCHOORL – In Nederland en België is van 26 januari tot 1 februari de Poëzieweek. Het thema is humor. Tal van evenementen en activiteiten staan in het teken van poëzie. Ook Buitencentrum Schoorlse Duinen organiseert in samenwerking met de Bibliotheek Kennemerwaard en blooming meerdere activiteiten, zowel voor kinderen als voor volwassenen.

Voor de groepen 5 en 6 heeft Staatsbosbeheer in samenwerking met dichter Sylvia de Heul in het kader van de week van de Poëzie het lesprogramma “Dichten in de Schoorlse Duinen” ontwikkeld.

Het lesprogramma bevat een presentatie van Sylvia met achtergrondinformatie over poëzie, inspiratie en haar werk. Naast de voorbereiding op school is er een Zinspiratiewandeling door de Schoorlse Duinen. Tijdens deze tocht van ruim een uur doen kinderen onder leiding van een Schoorlse Duinengids van Staatsbosbeheer inspiratie op voor het schrijven van hun eigen gedicht.

Door met de kinderen verschillende zintuigopdrachten te doen, gaan ze op een andere manier naar hun omgeving kijken. Voorgaande jaren leidde dit tot prachtige gedichten!

De kinderen kunnen met hun gedicht meedoen aan een poëziewedstrijd, waarvan op zondag 29 januari de winnaars bekend worden gemaakt. Aansluitend zijn de gedichten te zien in Buitencentrum Schoorlse Duinen.

Voor het lespakket en de Zinspiratiewandeling vanaf Buitencentrum Schoorlse Duinen kunt u zich aanmelden op schoorlseduinen@staatsbosbeheer.nl of bel met 072 509 3352. Dit kan dagelijks tussen 10.00 en 17.00 uur. In overleg met u kiezen we een datum voor de wandeling. De wandeling vindt plaats in de Schoorlse Duinen of op locatie.

De kosten voor de wandeling zijn 65 euro per klas. (Voor scholen in de gemeente Bergen is een subsidie mogelijk). Aanmelden kan via tel. 072-5093352 of aan de balie van het Buitencentrum Schoorlse Duinen dat ligt aan Oorsprongweg 1 in Schoorl. Openingstijden zijn maandag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Geef een reactie