EGMOND AAN ZEE – In de maand augustus zijn er in de nachtelijke uren diverse inbraken gepleegd bij meerdere strandtenten. Bij strandpaviljoenen van Bergen, Castricum en Egmond zijn de daders in alle gevallen met geld ervandoor gegaan en hebben ze enorme schade achter gelaten. De politie onderzoekt de verschillende inbraken en wat het verband is tussen de inbraken. Daarnaast vraagt de politie de strandgangers om alert te zijn in de nachtelijke uren op en rond het strand.

De inbraken begonnen in augustus in een strandtent in Egmond aan Zee tussen maandag 1 augustus om 23.00 uur en woensdag 3 augustus om 10.15 uur. Vervolgens was er op maandag 8 augustus tussen 03.30 uur en 4.30 uur op het strand van Egmond aan Zee wederom een inbraak bij een andere strandpaviljoen. En rond 06.00 uur werd er in hetzelfde strandpaviljoen op het strand van Egmond aan Zee ingebroken.

Op dinsdag 16 augustus tussen 05.00 uur en 09.30 uur op het strand van Bergen richtten inbrekers grote schade bij de reddingsbrigade in Bergen aan Zee. En tot slot is op zondag 14 augustus tussen 02.45 uur en 08.45 uur bij een strandpaviljoen op het strand van Castricum een inbraak gepleegd. Bij iedere inbraak zijn de dader(s) met buit vertrokken en bleven de strandpaviljoens met braakschade zitten.

Heeft u informatie over één of meerdere inbraken wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? Mensen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Daarnaast vraagt de politie om alert te zijn in de nachtelijke uren op en rond het strand. Maak melding via 112 als u iets verdachts ziet.

ByEvert