BERGEN AAN ZEE – Marcus M, een Pool uit Den Haag, blijft vast zitten, besloot het OM maandag 14 juni.

.
Verdachte Marius M. zou een plan hebben gesmeed voor de ontvoering van de vermoorde Colombiaan in Bergen aan Zee: hij gaf medeverdachten in de moordzaak info over het slachtoffer, regelde een wapen en vluchtauto en schoot hem mogelijk zelf neer. Dit stelt het OM..

Hij zou dit hebben gedaan nadat hij zelf eerder in Zandvoort was beroofd door de groep Colombianen. Dit bleek maandag 14 juni tijdens de pro-formazitting.

.
Nieuwe ontmoeting

M. was volgens de officier niet blij met de beroving en plande daarom een nieuwe ontmoeting met de Colombiaanse groep, om één van hen ‘op te rollen of mee te nemen’.

Hij zou wapens hebben geregeld en de afspraak in Bergen aan Zee hebben gepland. Ook zou er een auto klaarstaan om de Colombiaan in mee te nemen.

Dit blijkt volgens de officier uit gekraakte berichten. Er zou ook genoeg bewijs zijn dat M. onderdeel is van een criminele organisatie.

.
M. ontkent dat hij in Bergen aan Zee is geweest. Middels een tolk richtte hij zich tot de rechter. “Ik had geen invloed op wat er gebeurd is.” Hij zegt dat de rolverdeling nog goed moet worden onderzocht en wil dat zijn voorlopige hechtenis wordt geschorst.

Volgens de officier zullen waarschijnlijk nog meer aanhoudingen volgen in het onderzoek naar de dodelijke schietpartij.

Op dit moment zitten er vijf mannen vast op verdenking van het vermoorden van de Colombiaan en het beramen van een ontvoering.

.
Nog enkele zittingen

De rol van alle verdachten wordt nog onderzocht en dus zullen er nog een paar zittingen volgen voordat de inhoudelijke behandeling is.

De rechter besliste dat M. vast blijft zitten. De volgende proforma-zitting is op 30 augustus. Het strafdossier wordt de komende tijd aangevuld met nieuwe onderzoeken naar onder andere de andere verdachten.