EGMOND AAN ZEE – Ontmoetingscentrum PostaanZee in Egmond aan Zee is genomineerd voor een Appeltje van Oranje 2024. Het thema hiervan is ‘Eenzaamheid verminder je samen!’ Dit betekent dat de prijzen gaan naar projecten die mensen helpen om zich minder eenzaam te voelen.

In Nederland voelt één op de zeven mensen zich eenzaam. Dit probleem komt vooral voor bij jongeren en ouderen. Het Oranje Fonds koos daarom voor eenzaamheid als thema voor dit jaar. Een van de genomineerde organisaties is PostaanZee. Dit ontmoetingscentrum in hartje Egmond aan Zee helpt mensen om sociale contacten te versterken en eenzaamheid te verminderen. De organisatie zorgt voor activiteiten, gezamenlijke maaltijden en biedt een luisterend oor.

Stemmen

Sinds gisteren, 22 mei, is het mogelijk om te stemmen. Dat kan tot en met 31 mei via stem.oranjefonds.nl. Wie wil stemmen op PostaanZee, klikt hier.

Koningin Máxima

Er zijn vijftig projecten die kans maken op de prijs. Koningin Maxima gaat de prijzen in oktober uitreiken, zij is de beschermvrouwe van het Oranje Fonds. Drie winnaars krijgen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 25.000 euro.

Meer informatie over het project is te vinden op de website van PostaanZee.