EGMOND AAN ZEE – Egmond aan Zee begint het jaar met een uitdagend en fris burgerinitiatief van en voor de Egmonders. Het oude Postkantoor aan de Voorstraat is aangekocht om er een bruisend ontmoetingscentrum van te maken met de naam PostaanZee.

Het is bedoeld om mensen te activeren en te verbinden: jong en oud, rijk en arm en het is aan de Egmonders zélf of PostaanZee een succes wordt. Voorlopig is het naastgelegen VVV-gebouw ingericht om al vast proef te draaien en om een vrijwilligersorganisatie op te zetten.

Elke maandag en woensdag is er een inloopochtend van 9.30 tot 11.30 uur, bedoeld om kennis te maken, vragen te stellen. Van harte uitgenodigd is ook een ieder met een initiatief, bij voorkeur als diegene daarin zelf een (actieve) rol kan spelen.

Wandelen in de natuur is goed voor een mens. De eerste activiteit van PostaanZee is dan ook, om elke maandagmiddag op stap te gaan. Afhankelijk van de deelnemers kiezen de ervaren wandelaars Marian Zwaan en Mary Bakker een mooie route (eventueel een langere en een korte route).

Voor wie aarzelt wordt aan geraden om het gewoon eens te proberen. De wandelaar zorgt zelf voor goede wandelschoenen, (regen)kleding en een duinkaart. Na afloop is er koffie en thee bij PostaanZee.

Wandelgroep PostaanZee: elke maandag, vanaf 11 januari verzamelen om 13.20 en vertrek 13.30 uur. Opgeven kan (maar is niet nodig) via postaanzee@gmail.com of met een briefje aan Post aan Zee, Voorstraat 82a 1931 AN Egmond aan Zee of in de brievenbus bij de achterdeur. Deelname is gratis.

Geef een reactie