BERGEN – Schrama B.V. presenteert aanstaande woensdagavond 13 juli om 19.30 uur in de bibliotheek in Bergen haar ontwerp voor de Harmonielocatie.

De vijf inwoners en de vijf deskundigen van het Q-team Plus kozen eind juni samen voor het ontwerp ‘De zeven dorpelingen’ van Architectenbureau Attika uit Amsterdam.

De architect zal woensdagavond een toelichting geven op het ontwerp. Iedereen is van harte welkom.

Architectenbureau Attika gaf zijn ontwerp de titel ‘De zeven dorpelingen’; een verwijzing naar de zeven verschillende gebouwen en gebouwtjes waaruit het plan bestaat.

Zo is er de ‘Twee zusters en chaperon’, ‘Pandje strijklicht’ en de ‘Villa in het bos’. De panden verschillen onderling sterk in vorm, kleur en grootte, waardoor een afwisselend beeld ontstaat. Klein en groot staat naast elkaar met overwegend lage bebouwing.

De vijf inwoners en de vijf deskundigen van het Q-team Plus kozen eind juni samen voor het ontwerp ‘De zeven dorpelingen’ van Architectenbureau Attika uit Amsterdam voor de Harmonielocatie in het centrum van Bergen.

Uit een selectie van twaalf architectenbureaus gaf ontwikkelaar Schrama B.V. vier architecten de opdracht een ontwerp te maken. Volgens het Q-team Plus is het ontwerp van Attika een mooie combinatie van Bergense architectuur en de Bergense School.

Naar aanleiding van opmerkingen van het Q-team Plus paste Schrama BV het ontwerp op enige onderdelen aan. Schrama B.V. is hiermee de eerste ontwikkelaar die een concreet ontwerp presenteert voor de Harmonielocatie.

Geef een reactie