EGMOND BINNEN – Brouwerij Egmond presenteerde zaterdag 29 oktober het Jaarbier Sancti Adalberti XIII in de tuin van de abdij van Egmond.

Het betreft een Quadrupel van 10% met tonen van karamel en zoethout. Het bier is gebrouwen en gebotteld in een oplage van vijftienhonderd flessen en is in eerste instantie te koop voor obligatiehouders.

Bij de presentatie waren onder andere obligatiehouders van de brouwerij aanwezig, evenals gastheer Arjan Brammer en Vader Abt Thijs Ketelaars. Het jaarbier kwam op een brouwerskar, aangestuurd door twee paarden, de tuin in. Burgemeester Lars Voskuil en brouwmeester Albert Hoffmann sloegen samen het eerste vat jaarbier aan. Daarna volgde een toast.

Broeder Erik

Het jaarbier is opgedragen aan Broerder Erik de Jong, één van de broeders van de Sint-Adelbertabdij. In april overleed hij.

In één van de te verkopen flessen zit een engel verstopt. Degene die de fles in handen heeft en naar de brouwerij brengt, krijgt een geheel verzorgde overnachting voor twee personen in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. (foto’s: RTV80/ Marina Schenk).