EGMOND/ HEILOO – Jonge aanstormende talenten van Musicaltheatergroep de Hanswijckers uit Egmond schitteren op 3 en 4 juni op het podium in theater De Beun in Heiloo. Dan spelen ze Seussical de Musical, een primeur in Noord-Holland.

Musicals winnen steeds meer aan populariteit. Soldaat van Oranje is niet meer weg te denken, Grease, The Prom. Avond aan avond goedgevulde zalen. Daarom raadt de Hanswijckers iedereen aan om in het sfeervolle theater de Beun te genieten van Seussical de Musical, gespeeld door 27 jonge Noord-Hollandse talenten. Gewoon dicht bij huis.

Wie weet zie je wel de nieuwe Pia Douwes, Willemijn Verkaik of René van Kooten schitteren tijdens deze voorstelling.

In Seussical de Musical komen vele verhalen samen van de Amerikaanse schrijver en cartoonist Dr. Seuss. Wie kent ze niet? The Cat in the Hat, Horton de olifant en The Grinch. In deze musicalproductie komen de karakters van Dr. Seuss tot leven in een vrolijke wereld met ook serieuze thema’s zoals pesten en opkomen voor anderen. 

Dromen en je fantasie gebruiken

Artistiek leider van de productie is Sophie van Hecke. Zij werkt als musicalactrice, choreograaf en regisseur. Daarnaast geeft ze les aan de Frank Sanders Akademie.

Van Hecke: “Deze productie draait vooral om blijven dromen en je fantasie gebruiken. Grappig, ontroerend en gevangen in gekte die eigenlijk gaat over de wereld waarin we nu leven. Seussical de Musical is een aanrader voor het hele gezin en leuk voor jong en oud.”

“Het bevat humor voor volwassenen en heel, heel veel muziek. Kortom: wanneer je zin hebt om in een vrolijke wereld te stappen en een topavond- of middag te beleven, kom dan vooral naar deze musical.”

‘We pakken echt heel groot uit’

Hanswijckers Van Hecke laat weten dat deze musical in Amerika een van de meest gespeelde musicals onder jongeren is. Musicaltheatergroep de Hanswijckers heeft nu de primeur.

Productieleider Remy de Graaf bevestigt het enthousiaste verhaal van Van Hecke. De Graaf studeerde af aan de Opleiding Productie Podiumkunsten en werkt als productieleider voor diverse theatergezelschappen. De leden van Musicaltheatergroep de Hanswijckers zijn dan ook in goede handen bij beide dames.

De Graaf: “We pakken dit jaar echt heel groot uit. Zowel op het gebied van kostuums, decor en – heel belangrijk – inhoudelijk. Bijzonder is ook dat het kostuumteam alle zestig kostuums met de hand maakte.”

Jim Bakkum

De spelers van Musicaltheatergroep de Hanswijckers uit Egmond zijn jongeren tussen de twaalf en negentien jaar. De leden wonen in de hele regio rondom Egmond, van Schagen tot Heemskerk.

Al ruim vijftig jaar bestaat deze succesvolle Musicalgroep, met steeds nieuwe talenten op het podium. Zo begon de bekende musical- en filmster Jim Bakkum zijn carrière bij de Hanswijckers. Ook vele andere leden vonden hun weg naar theateropleidingen en de professionele theaterwereld, zowel voor als achter de schermen. Dat de huidige groep garant staat voor professionaliteit blijkt tijdens de vele repetities.

Afgelopen jaar verdienden zij ook al hun sporen met musicals zoals Fame, Footloose, Shrek en het eigentijdse August Rush. 

Horton de olifant, een minivolkje en een ei

Dit jaar dus het fantasierijke verhaal Seussical de Musical met alle wonderlijke karakters van dr. Seuss. In deze musical is alles waar je aan denkt mogelijk. Wat hebben Horton de olifant, een minivolkje en een ei met elkaar te maken?

In dit feest dat Seussical heet word je uitgenodigd om verder te denken. Hoe groot is de kracht van je fantasie? Hoe kom je op voor iemand die niet wordt begrepen? Seussical is een kleurrijke musical die viert hoe mooi het juist is dat wij allemaal anders zijn.

3 en 4 juni

Musicaltheatergroep de Hanswijckers speelt deze voorstelling in Theater de Beun in Heiloo op zaterdagavond 3 juni vanaf 19.00 uur. Zondag 4 juni wordt het stuk twee keer gespeeld: om 14.00 en 19.00 uur. Kaarten kosten 15,50 euro. Voor meer informatie zie de website van De Hanswijckers en de Beun. (Foto De Hanswijckers: Margo Botterman).