EGMOND AAN DEN HOEF – Ondanks de eerdere onrust onder de bewoners en bezoekers, de honderden protestbrieven, de petitie met bijna 700 handtekeningen en de unaniem door alle raadsfracties onderschreven motie, wil het gemeentebestuur van Bergen toch een restaurant in middeleeuwse sferen met een proeflokaal van een lokale bierbrouwerij in het pand van Hoeve Overslot.

Dit meldt voorzitter Fred Valkering namens museumhoeve Overslot.

“Helaas is er in deze plannen – die overigens meer dan 800.000 euro gemeenschapsgeld mogen kosten – geen plaats meer voor museumhoeve Overslot, een ongesubsidieerde burgerinitiatief met jaarlijks meer dan 10.000 bezoekers dat sinds 1998 een museum exploiteert met antiquiteiten, een schelpencollectie, etnografica en een podium waar wekelijks kleinschalige optredens van hoge kwaliteit plaatsvinden.

Onlangs hebben een aantal gemeenteraadsleden Wethouder Yolan Koster dringend verzocht in actie te komen om deze, zogenaamd door de raad aangenomen plannen uit te voeren, zoals we uit de pers hebben mogen vernemen.

Dit heeft geleid tot de oprichting van de belangengroep Slotkwartier waar de vier actieve stichtingen en bewoners zich verenigd hebben.

Tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie in museumhoeve Overslot gingen de bezoekers massaal de straat op om hun ongenoegen te uiten over deze plannen van het Bergense gemeentebestuur om museumhoeve Overslot op te offeren aan commerciƫle horeca.

DoorRedactie