BERGEN – De provincie Noord-Holland houdt vast aan haar bezwaren tegen de komst van een Aldi aan de Bergerweg in Bergen. Bij de Raad van State is beroep aangetekend tegen het bestemmingsplan dat de gemeente voor de bouw van de supermarkt met woonwijkje, heeft vastgesteld.

.
De gemeente Bergen en de provincie zijn het oneens over de supermarktlocatie op het terrein van horecagroothandel Scholten. De verplaatsing buiten het centrum is onderdeel van de lang besproken plannen voor het dorpshart Bergen, met Aldi als grootste struikelblok. Maar de beoogde locatie van de gemeente is volgens de provincie ‘buitengebied’ waar niet gebouwd mag worden vanwege het behoud van het bijzondere landschap rondom Bergen. Zij dreigde dan ook het plan te blokkeren via een zogenoemd aanwijzingsbesluit. Nu kiest de provincie er dus voor om naar de rechter te stappen.

.
Kaj Leers van de provincie wil niet meer kwijt dan dat ‘de keuze voor een beroep en voorlopige voorziening (in plaats van een reactieve aanwijzing) voortvloeit uit het feit dat wij voor elk geval apart bekijken wat het best passende instrument is’. Dat meldt NH Nieuws.

Beoogde supermarktlocatie op terrein van Scholten in Bergen.