HEERHUGOWAARD – De PrutsHubDagen komen naar je toe deze zomer!

.
Een bibliotheek is meer dan een plek waar je boeken kunt lenen. Het PrutsHub is een plek in de bibliotheek in Heerhugowaard waar kinderen en ouders spelenderwijs kunnen kennismaken met programmeren. Het is een ruimte waar iedereen van nul tot honderd jaar naar binnen kan lopen en allerlei digitale materialen kan uitproberen.
Van Augmented Reality tekeningen naar programmeerbare robots naar 3D ontwerpen.

.
Omdat niet iedereen in staat is naar Heerhugowaard te komen, komen de PrutsHubDagen naar jou toe! Kom jij ook lekker prutsen in de zomervakantie? Ben je nieuwsgierig naar techniek, programmeren en robotjes? Kom dan naar deze PrutsHubDagen. Je gaat spelenderwijs aan de slag met programmeren.

.
En wat is dan prutsen?
Nieuwe dingen uitproberen met andere jonge prutsers, fouten maken, opnieuw beginnen en veel plezier maken. Daardoor leer je programmeren, bouwen en een beetje techniek.

.
Wat kun je allemaal doen deze week?
Donderdag 15 juli in Bergen maak je je eigen monster tijdens de PrutsHubDagen Monsterworkshop! Ontwerp en maak je eigen monster, laat zijn ogen oplichten met LEDlampjes, of maak een engel met richtingaanwijzers op de vleugels. Gebruik je creativiteit, je leert ook iets over elektronische circuits!

.
Enthousiast geworden? Opgeven via www.bknw.nl/agenda. Er zijn een beperkt aantal plaatsen, wacht niet te lang!
Bibliotheekleden € 5,-, niet-leden € 7,50. De activiteiten zijn bestemd voor kinderen vanaf 7 jaar. Het is van 14:00 tot 15:30 uur.