BERGEN – Bibliotheek Kennemerwaard combineert creativiteit met techniek. Met behulp van textiel, naald, draad en ledlampjes kunnen creatievelingen op dinsdag 3 januari in de bibliotheek in Bergen een eigen monster maken of een ander figuur ontwerpen.

Tijdens deze Monsterworkshop laten deelnemers hun fantasie de vrije loop. Lichtgevende ogen zorgen voor een speciaal effect.  

Eigen fantasie
Tijdens de Monsterworkshop is het maken van een monster geen must, vertelt een woordvoerder van de bibliotheek. “Iedere deelnemer kan zelf een dier, sprookjesfiguur of ander thema kiezen om creatief mee aan de slag te gaan.”

“Met fantasie kun je alle kanten op! Door ledlampjes te gebruiken als ogen, leren de deelnemers spelenderwijs ook iets over techniek.”

Deelnemen

Meedoen? Deze PrutsHub Monsterworkshop is op dinsdagmiddag 3 januari van 14.00 uur tot 15.30 uur in Bibliotheek Kennemerwaard aan Dreef 1 in Bergen. De workshop is voor kinderen vanaf 7 jaar.

De kosten voor deelname bedraagt € 7,50. Bibliotheekleden krijgen €2,50 korting. Aanmelden kan online of bij de klantenservice in de bibliotheek. 

PrutsHub

De PrutsHub is een plek in de bibliotheek in Heerhugowaard waar kinderen en ouders spelenderwijs kunnen kennismaken met programmeren. Het is een ruimte waar iedereen in de leeftijd van nul tot honderd plus naar binnen kan lopen en allerlei digitale materialen kan uitproberen. Van Augmented Reality tekeningen naar programmeerbare robots naar 3D ontwerpen.

In de schoolvakanties brengt Bibliotheek Kennemerwaard de PrutsHub ook naar een vestiging dichtbij jou in de buurt, zoals op 3 januari in Bergen.

(Bron foto: Bibliotheek Kennemerwaard)