BERGEN NH E.O – Duinbeheerder PWN controleert zaterdag 11 en zondag 12 november weer extra op het bezit van duinkaarten.

Iedere bezoeker van achttien jaar en ouder dient een geldige duinkaart bij zich te dragen die hij of zij aan de boswachter moet kunnen laten zien, benadrukt een woordvoerder van PWN.

Elke verkochte duinkaart draagt rechtstreeks bij aan het beheer én behoud van de duinen. Met de opbrengst van de duinkaart worden paden, parkeerplaatsen en andere voorzieningen voor bezoekers onderhouden.”

“Om met elkaar van de prachtige duinen te kunnen blijven genieten, moeten we ons daar ook samen voor inzetten. Dankzij uw bijdrage zorgt PWN voor sterke en gezonde duinen, daar kunnen wij nu – en later onze (klein)kinderen- blijvend van genieten.”

Te koop

De meeste duinkaarten zijn online te koop, bij de kaartautomaten van grote duiningangen en bij diverse verkooppunten. De driejarige duinkaart is uitsluitend online te koop. Ook ruiterjaarkaarten zijn via de website van PWN te bestellen. De duinkaart is online goedkoper dan bij de PWN-verkooppunten.

Duinbezoekers kunnen kiezen voor een fysieke kaart of deze online registreren in de app ‘Digiduinkaart’. “De digitale duinkaart is wel zo duurzaam! Zo sparen we samen een berg papier uit en dat is een stuk milieuvriendelijker.”

Voor meer informatie en het bestellen van de duin- en ruiterkaarten, zie de website van PWN.