BERGEN AAN ZEE – Een natuur- en cultuurwandeling start woensdagavond 2 augustus vanaf het IVN- gebouw Parnassia in het Parnassiapark in Bergen aan Zee.

De route gaat door het gebied waar de bekende schrijver Adriaan van Dis zijn jeugd doorbracht. Wandelaars passeren karakteristieke gebouwen in Bergen aan Zee en lopen door de duinen zuidelijk van het dorp.

De PWN-gids praat onderweg over de historie van Bergen aan Zee, het beheer van de duinen en de unieke natuur in het grensgebied van kalkarme en kalkrijke duinen.

De wandeling duurt ongeveer twee uur. De tocht is bedoeld voor volwassenen en niet geschikt voor mindervalide wandelaars. Meelopen kost 3 euro. Een duinkaart is verplicht en te verkrijgen bij de automaat in Bergen aan Zee of via de website van PWN. De organisatie verwacht maximaal vijftien deelnemers en raadt aan stevige schoenen en weesbestendige kleding mee te nemen.

Voor meer informatie en aanmelden, bel Hans Stapel via 072-8506484 of mail hans.stapel@quicknet.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk één uur van tevoren. (Bron foto: PWN).