DEN HELDER – Op de Noordzee bij Den Helder wordt maandagnacht door hulpdiensten, marine en vissers met man en macht gezocht naar drie vermiste mensen.

Het gaat om de bemanning van een zogeheten guardship, dat rond half twee deze nacht in aanvaring kwam met de Texelse vissersboot TX 68 en zonk.

Twee opvarenden konden uit het water worden gered. Het is niet uitgesloten dat de resterende drie zich nog in het schip bevinden.

Het gezonken vaartuig, dat wordt gebruikt om pijpleidingen te bewaken, voer op dat moment zo’n veertig kilometer uit de kust.

Naast reddingboten en twee helikopters hebben ook het marineschip Snellius en een tiental vissersboten zich gemeld op de plek van de aanvaring.

De reddingboten Joke Dijkstra van Den Helder en Adriaan Hendrik van Egmond aan Zee zijn direct door de Kustwacht gealarmeerd en uitgevaren.

Samen met een tiental andere schepen en een helikopter wordt gezocht naar drie opvarenden van de Maria.
De TX68 heeft na de aanvaring kans gezien op twee opvarenden aan boord te nemen.

n de loop van de ochtend gaan duikers naar het gezonken schip om te zien of de vermiste personen in het gezonken schip liggen.

IEr waren volgens de Kustwacht overigens geen Nederlandse opvarenden op het gezonken schip.

De Kustwacht wil de nationaliteit van de vijf bemanningsleden nog niet naar buiten brengen, omdat de families en de ambassades nog op de hoogte moeten worden gebracht.

Geef een reactie