BERGEN NH – De gemeente Bergen benoemde gisteravond 29 september drie nieuwe raadsleden, namelijk Yvonne Roos-Bakker, Marco Wiesehahn-Vrijman en Ernest Briët.

De benoemingen vonden plaats tijdens de raadsvergadering in de nieuwe raadszaal in sportcentrum De Beeck. De drie nieuwe collegeleden zijn de opvolgers van Klaas Valkering, Erik Bekkering en Arend Jan van den Beld.

Ook ondertekende de gemeenteraad een raadsbreed akkoord. Evert Visser sprak met de nieuwe wethouders, burgemeester Lars Voskuil en formateur Theo van Eijk.

Zie https://bit.ly/3LW8EMC

Toch steun van Bruin

Koos Bruin van Fractie Bruin steunde gisteravond (29 september) tóch dit raadsbrede akkoord. Ruud Bredewold van RTV80 interviewt Bruin hierover, evenals Klaas van der Kaaij (D66) die een bemiddelende rol vervulde.

Zie https://bit.ly/3y8Q663

Wethouders zwaaien af…

Erik Bekkering en Arend Jan van den Beld namen afscheid als wethouders van de gemeente Bergen. Ook Klaas Valkering – die vlak voor de gemeenteraadsverkiezingen als wethouder stopte en daarna als raadslid verder ging – kreeg een afscheid. Johan Mekken vervangt hem in de CDA-fractie, hij werd geïnstalleerd. Evert Visser sprak met hen voor RTV80 TV.

Zie https://bit.ly/3RqRat1

De nieuwe wethouders van de gemeente Bergen (Foto: Hans Brouwers/ Habrofotografie).