CASTRICUM – Maandagavond omstreeks 20:30 uur is er op de Johan Willem Frisostraat in Castricum een gasexplosie geweest in een woning. De woning liep aanzienlijke schade op en is onbewoonbaar verklaard. Tot zover bekend raakte niemand gewond.

De ravage is enorm, een gedeelte van het dak is eraf geblazen. De bewoner was vlak voor de explosie op de begane grond aanwezig, zij kon de woning verlaten. Volgens een buurtbewoner rook zij gas en ging zij daarom vroegtijdig naar buiten.

De schade beperkte zich niet uitsluitend tot de woning, laat de politie weten. Ook de naastgelegen woning liep schade op. Hier zijn scheuren in de muren geconstateerd. Deze buren kunnen nog niet terug naar huis. Bouw en Woningtoezicht gaat dit huis eerst nakijken. Een aantal ramen en zonnepanelen van tegenoverliggende woningen zijn beschadigd. De omvormers zijn uitgezet om verdere problemen te voorkomen. De veiligheidsregio vraagt ook aan andere buurtbewoners om hun zonnepanelen uit te zetten, uit voorzorg.

Enkele geparkeerde auto’s in de straat hebben een kapot achterraam door rondvliegende dakpannen, zo liet een buurtbewoner weten. In de tuinen en op straat ligt veel puin. De oorzaak van de gasexplosie is nog niet duidelijk. (Foto’s: Inter Visual Studio / Koen de Boer).