EGMOND AAN ZEE – De Egmondse Reddingbrigade doet er alles aan om strandbezoek zo veilig mogelijk te maken. De zomer van 2016 was druk voor de ERB, met veel zwemmers die in problemen kwamen.

Afgelopen winter is in samenwerking met de Reddingsbrigades van Bergen, Egmond en Schoorl en Gemeente Bergen het plan ‘Voorlichting & Preventie’ opgesteld. Uitkomst hiervan zijn een aantal eenduidige waarschuwingssignalen welke per 2017 worden gebruikt.

Uiteraard worden de reeds bekende gele en rode vlaggen bij de strandslagen gebruik voor respectievelijk ‘Gevaarlijk zwemmen’ en ‘Verboden zwemmen’.
Speciale Reddingsbrigadefolders voor Gemeente Bergen zijn ontwikkeld in Nederlands en Duits.

Alle (grotere) hotels en campings zijn reeds voorzien van deze folders en ook zijn deze folders beschikbaar op de door toeristen druk bezochte plekken.

Eigenaren van particuliere vakantieaccommodaties kunnen per deze week op diverse punten in Egmond de folders afhalen. Daarnaast worden in Egmond twee experimenten gedaan met de vorig jaar geïntroduceerde muienboei en de in samenwerking met www.muien.nl gefabriceerde muienlampen.

Daarnaast is de Reddingsbrigade Egmond App ontwikkeld, die dit jaar ook op een moderne wijze de recreanten moet informeren en van actuele informatie voorzien. De ERB hoopt iedere recreant van Egmond te bereiken met deze Reddingsbrigade Egmond App.