BERGEN NH – Het gemeentebestuur van Bergen, onder aanvoering van burgemeester Peter Rehwinkel, vraagt de Europese Commissie om aandacht voor de voortdurende geluidsoverlast van motoren.

.
Vorig jaar begon Rehwinkel aan zijn missie om de herrie terug te dringen. In de brief aan Eurocommissaris Frans Timmermans vraagt Bergen ook om vaart te maken met wetgeving waarmee het probleem kan worden aangepakt. Een brief met eenzelfde strekking is ook naar de minister van Infrastructuur en Waterstaat en de Vereniging Nederlandse Gemeenten gestuurd.

.
Naast wetgeving vraagt Rehwinkel ook om aandacht voor de overlast en wat dit betekent voor de gezondheid van inwoners, ondernemers en bezoekers. Eerder trok ook de Bergense afdeling van de NEFOM, de Nederlandse Federatie Omgevingslawaai Motorvoertuigen, aan de bel bij de gemeente.

“Honderd tot tweehonderd motoren in een zonnig weekend”, telde Bart Sluis van de NEFOM. Burgemeester Rehwinkel maakte daarop afspraken met de politie om stevig te gaan handhaven op geluid en snelheid. Dat leidde echter niet tot gerichte controles.

.
Bergen heeft ook andere gemeenten opgeroepen om samen te werken bij de bestrijding van geluidsoverlast door motorvoertuigen. Daar kwamen volgens de gemeente veel positieve reacties op.

“Het is nu wel duidelijk dat in veel gemeenten verspreid door heel Nederland overlast wordt ondervonden”, stelt Rehwinkel.

Bron: NH Nieuws.