BERGEN – De gemeente Bergen start maandag 12 augustus met het reinigen en inspecteren van 15 kilometer rioolstelsel. Een gedeelte van de riolering in Egmond-Binnen is als eerste aan de beurt. Het werk duurt ongeveer vier weken en wordt uitgevoerd door de firmatie GMB uit Kampen.

De reiniging is nodig om een goede afvoer van het vuil- en regenwater te garanderen. Er wordt gebruikgemaakt van een hogedruk- en een vacuĆ¼mwagen. De hogedrukwagen spuit het riool schoon en de vacuĆ¼mwagen zuigt het rioolslib op en voert dit af naar een verwerkinginstallatie.

De inspectie is nodig om een beeld te krijgen van de kwaliteit van de rioleringen. De inspectie vindt plaats vanuit een bestelbus. Er wordt gebruik gemaakt van een camera die door het riool rijdt.

Voor vragen kun u contact opnemen met Toezichthouder Edwin Verbeek op het nummer (072) 888 00 00 of 06 15 25 95 61 of met Projectleider Tarik Oukaddour op nummer (072) 888 00 00.
Bewoners van de straten waar de reiniging en inspectie plaatsvindt, krijgen een aantal dagen van te voren een brief in de bus.

Geef een reactie