BERGEN/ KOEDIJK – De Rekervlotbrug over het Noordhollandsch Kanaal tussen Bergen en Koedijk is volgende week tijdens de herfstvakantie afgesloten. De provincie voert hier werkzaamheden uit.

Een deel van het wegdek wordt vernieuwd en er wordt belijning aangebracht. Deze werkzaamheden stonden eerder voor april 2023 gepland, maar konden toen niet doorgaan vanwege de slechte weersomstandigheden.

‘Hinder beperken’

De provincie laat die werkzaamheden in de herfstvakantie plaatsvinden om zoveel mogelijk hinder te beperken. Want veel scholieren maken gebruik van de Rekervlotbrug om van en naar school te rijden. Daarom is de brug afgesloten van maandag 23 oktober tot en met vrijdag 27 oktober.

Omleiding

Voetgangers en (brom)fietsers worden omgeleid via de Koedijkervlotbrug (zuidzijde) en via Schoorldam (noordzijde). De omleidingsroute staat met gele borden aangegeven. Voor de scheepvaart is er geen hinder tijdens de werkzaamheden, meldt de provincie.

Vragen

Met vragen kunnen weggebruikers en omwonende contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. Op de hoogte blijven van de werkzaamheden in de regio? Volg dan de regionale Facebookpagina (@AlkmaarNH). (Foto boven: RTV80).

(Bron foto: Provincie Noord-Holland)