SCHOORL – Op dit moment wordt nog hard gewerkt aan de renovatie van Hospice De Bregthoeve aan de Voorweg in Schoorl. De binnen- en buitenruimtes van het gebouw krijgen een opknapbeurt om zo goed mogelijk voor de dag te komen tijdens de heropening ervan op zaterdag 15 juli.

Het pand heeft nu een extra appartement, namelijk in totaal acht. De binnenruimtes van het gebouw krijgen een andere inrichting en de bovenverdieping wordt geschikt gemaakt voor het personeel, de vrijwilligers en de artsen. Ook is er straks een ontvangstruimte. Dat laat verpleegster Marid van Aalsburg weten tijdens een bezoek van RTV80 TV aan het hospice.

‘Prachtige plek’

Ze vertelt dat de bewoners tijdens de verbouwing de afgelopen maanden zijn ondergebracht bij revaldiatiecentrum Magentazorg in Alkmaar (Oudorp). Het personeel werkte tijdelijk in Hospice Alkmaar. “Ik ben blij dat we straks weer mensen in hun laatste levensfase hier in Schoorl kunnen en mogen verzorgen. Het is een prachtige groene plek waar de vogeltjes fluiten”, zegt ze.

‘Goed om aan zichzelf te denken’

De verpleegster benadrukt het belang van een hospice. “Het is voor bewoners fijn om op een mooie plek te wonen. Daarnaast hebben familie en vrienden meer tijd om echt familie en vrienden te zijn, zonder te hoeven zorgen. Voor hen is het ook goed om aan zichzelf te denken.”

Hospice De Bregthoeve is gespecialiseerd in zorg voor mensen in hun laatste levensfase. Van Aalsburg: “We werken bijvoorbeeld samen met huisartsen en verlenen 24 uur per dag zorg.” Van Aalsburg vindt het positief dat ook nieuwe vrijwilligers zich gaan inzetten, zoals Inez van der Werf die even kwam kijken naar de vorderingen van de verbouwing. “Ik houd van koken en werkt graag met mensen.”

Hospice De Bregthoeve is onderdeel van Stichting Exploitatie Hospice Alkmaar en werkt samen met Hospice Alkmaar en respijthuis ‘tHuis Lioba in Egmond-Binnen.

Heropening

De heropening van Hospice Bregthoeve vindt plaats op zaterdag 15 juli. Bezoekers zijn welkom vanaf 13.00 uur (inloop). Een feestelijke heropening, in aanwezigheid van burgemeester Lars Voskuil, start om 13.30 uur. Een Open Huis met rondleidingen en muziek vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur. Dan kunnen de aanwezigen ook genieten van een hapje en een drankje.


Andere RTV80-publicatie over een hospice: over het belang van veel aandacht voor een oprecht afscheid.