EGMOND-BINNEN – Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of met een trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet!

Dorpshuis de Schulp organiseert het Repair Café Egmond-Binnen.

In Dorpshuis de Schulp te Egmond–Binnen draait het binnenkort allemaal om repareren. Dan staan diverse vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig.

Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies… alles wat het niet meer doet, is welkom en maakt kans op een geslaagde reparatie. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad.

Door repareren te promoten, wil Dorpshuis de Schulp bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. In Nederland gooit men ontzettend veel weg.

Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn.

Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café wil men daar verandering in brengen.
Dorpshuis de Schulp wil vanaf september op regelmatige basis een Repair Café in Egmond-Binnen houden.

Om dit mogelijk te maken zoek de Schulp vrijwilligers met verschillende vaardigheden, om tijdens de repair café-bijeenkomsten aanwezig te zijn als reparatiedeskundige.

Daarnaast zoekt de Schulp ook mensen die tijdens de bijeenkomsten de functie van gastvrouw/heer willen vervullen.

Aanmelden als vrijwilliger of gereedschap of ander materiaal voor het repair café beschikbaar stellen kan door te bellen naar 072 5063523 of een e-mail te sturen naar beheerder@deschulp.nl

Geef een reactie