EGMOND AAN ZEE – Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of met een trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien hoeft niet, want Repair Café van PostaanZee in Egmond aan Zee start op 3 november en is er elke eerste donderdag van de maand.

In het Repair Café werken vrijwillige reparateurs aan de reparatie van spullen die een tweede leven verdienen, zoals kapotte apparaten, fietsen of kleding. Dit is goed voor de portemonnee en het milieu, omdat weggooien niet nodig is. Reparaties zijn gratis, maar een vrijwillige bijdrage aan PostaanZee stelt de organisatie zeer op prijs. Nieuwe onderdelen zijn wel overigens voor eigen rekening.

‘Wachten? Er is voldoende te bekijken’

“Er is een kans dat u even moet wachten, maar bij PostaanZee staat de koffie altijd klaar. Bekijk dan ook eens de boeken die er staan, de spelletjes en puzzels die u kunt lenen, de leestafel, of het maand- en weekprogramma van PostaanZee”, luidt de uitnodiging van het ontmoetingscentrum in Egmond.

Het Repair Café vindt elke eerste donderdag van de maand plaats in PostaanZee van 13.30 tot 16.00 uur. Het adres is Voorstraat 82A in Egmond aan Zee.