EGMOND-BINNEN – Ierse muziek van Riddles is zondagmiddag 17 maart live te horen in muziekcafé Soigne in Egmond-Binnen.

Ergens in de loop van 2017 vonden een aantal muzikanten elkaar om Ierse muziek te maken. Fris van de lever, want geen van hen had enige ervaring op dat gebied. Het eerste echte optreden vond plaats in Het Oude Gemaal in Heerhugowaard. Sindsdien tourde Riddles door West Friesland en omstreken.

Op veel fronten actief

De vijf mannen van Riddles brengen om precies te zijn driehonderdeneenentachtig jaar levenservaring met zich mee en voor een groot deel is dat inclusief muzikale ervaring. Nog steeds zijn zij op vele fronten actief: van fanfare tot dweilorkest, van oude stijl jazz tot coverband. De invloeden daarvan zijn terug te horen in de muziek van Riddles.

Ierse liedjes vertellen een verhaal, geënt op de Ierse geschiedenis. Over oorlog, armoede, heimwee, zeevaart, maar natuurlijk ook over helden, liefde en legendes. Ierse liedjes bevatten dan ook alle ellende die een mens maar kan overkomen, treurigheid ten top, maar op de een of andere manier roepen zij juist een sfeer van vrolijkheid op. Concerten van Riddles worden dan ook al gauw een feestje.

Gratis entree, reserveren noodzakelijk

Kortom: liefhebbers van Ierse muziek komen 17 maart van 16.00 tot 18.00 uur aan hun trekken in muziekcafé Soigné aan de Adelbertusweg 31 in Egmond-Binnen. De entree is gratis. In de pauze gaat de pet rond voor een vrijwillige bijdrage. Reserveren is vanwege het beperkt aantal zitplaatsen noodzakelijk. Dat kan via het e-mailadres hafre@planet.nl. (Foto’s: aangeleverd).