BERGEN – De provincie Noord-Holland heeft dinsdag 9 januari één van de twee rijstroken op de Zeeweg in Bergen afgesloten vanwege wateroverlast.

Vermoedelijk komt het door hoog grondwater dat over de weg stroomt. In combinatie met de lage temperaturen is er kans op aanvriezen. Om gladde, onveilige situaties te voorkomen wordt daarom één rijstrook afgezet ter hoogte van parkeerplaats de Schaapskooi bij de Uilenvangerweg.

Het verkeer uit beide richtingen wordt ‘om-en-om’ over één rijstrook van de Zeeweg geleid, met behulp van tijdelijke verkeerslichten.

Maatregelen nog niet bekend

Om de weg veilig te houden voor het wegverkeer is besloten om direct de rijstrook af te zetten. Vanaf woensdag 10 januari gaat de gebiedsaannemer onderzoeken welke maatregel(en) getroffen kan worden tegen de wateroverlast, zodat de weg zo snel mogelijk weer open kan. Wanneer dat precies mogelijk is en welke maatregel(en) getroffen gaan worden is op dit moment nog niet bekend.

Weggebruikers en inwoners met vragen kunnen contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via 0800-0200 600 (gratis) of via servicepunt@noord-holland.nl. Of volg de werkzaamheden via de regionale Facebookpagina (@AlkmaarNH).