Noord-Holland Noord –

Het Rode Kruis Noord-Holland Noord is dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers die eerste hulp kunnen verlenen op evenementen en vrijwilligers die de evenementenhulp kunnen coördineren.

Het district krijgt steeds meer vraag naar Evenementenhulpverleners door de groei van het aantal evenementen in de regio.

Na een korte opleiding kan men direct aan de slag.

HULPVERLENEN OP FESTIVAL EN EVENEMENT.

Zonnetje, muziekje, gezellige mensen om je heen…voor vele vrijwilligers van het Rode Kruis is het vaak letterlijk een feestje om hulp te verlenen op een festival of ander evenement.

Maar vooral iets goeds kunnen doen voor je medemens is een belangrijke motivatie om als hulpverlener bij het Rode Kruis aan de slag te gaan.

Als nieuwe Evenementenhulpverlener volg je een uitgebreide EHBO cursus bij het Rode Kruis, waarna je wordt opgeleid tot Evenementenhulpverlener. Daarna wordt je al snel ingezet op tal van evenementen in de regio, zoals de Wandelvierdaagse, het bevrijdingsfestival en de Halve Marathon van Egmond.

In augustus vinden de Europese Kampioenschappen Wielrennen plaats in Alkmaar. Een team hulpverleners van het Rode Kruis is hier op vele plaatsen langs het parcours aanwezig, zoals bij de finish.

Open dag 1-1-2 “De Hulpdiensten” 2019

Zondag 23 juni is een uitstekend moment om eens van dichtbij te bekijken wat het Rode Kruis en 21 andere hulpverleningsorganisaties allemaal doen. In het Sportcomplex De Meent in Alkmaar staat de

Open dag 1-1-2 “De Hulpdiensten” 2019 op het programma.
Het Rode Kruis hoopt tijdens de open dag veel mensen te ontmoeten die interesse hebben in het werk van de grootste noodhulporganisatie ter wereld.
Interesse? Aanmelden kan via helpdesknhn@rodekruis.nl of tel. 06-415349 of op de Open Dag in Alkmaar.