EGMOND AAN ZEE – Bibliotheek Kennemerwaard organiseert dinsdag 4 september bij Post aan Zee een boeiende presentatie van Carla Kager met als onderwerp ‘Roeland Koning en de Derpers’.

Carla spoorde zo’n veertig schilderijen en tekeningen op die deze schilder maakte in Egmond aan Zee tussen 1924 en 1936. Ze toont prachtige afbeeldingen daarvan, aangevuld met sfeerbeelden van het schilderachtige dorpje Egmond aan Zee van voor de oorlog en met foto’s van het vrolijke badleven.

Aan de hand van de beelden komt een stukje oud-Egmond naar voren dat bijna was vergeten. Ook ander werk van de schilder komt voorbij. In Egmond is veel lof voor dit project.

Verweerde koppen van Derpers die naar hun duinlandjes gaan en vissersvrouwen die meer hebben meegemaakt dan een mens zich kan voorstellen. De schilder Roeland Koning wist ze met veel mededogen weer te geven. Carla vertelt graag over haar zoektocht die zelfs werken opleverde die koning

Ook bezocht ze nazaten van de mensen op de schilderijen en schreef over dit alles een boek dat ze deze middag na afloop ook signeert (indien nog voorradig) en eventueel meegebrachte boeken.

Carla heeft op verzoek van het Museum van Egmond in de Zuiderstraat geholpen om een aantal schilderijen naar Egmond te halen.

In totaal zijn vijftien werken daar nog tot 4 november elke middag (behalve maandag) van 14.00 tot 17.00 uur te bewonderen.

De lezing start dinsdag 4 september om 14.00 uur bij Post aan Zee, Voorstraat 82a in Egmond aan Zee. De toegang is gratis maar een vrijwillige bijdrage is welkom.