EGMOND-BINNEN – Al eeuwenlang is bekend dat kruiden een geneeskrachtige werking hebben en een smaakvolle toevoeging zijn aan gerechten.

Kijk, ruik, proef en ontdek op vrijdagmiddag 2 september tijdens rondleidingen in de abdijtuinen nog meer van ‘De rijke wereld van kloosterkruiden’.

De Abdij wil met oude en nieuwe kennis van natuurlijke processen impulsen geven voor een verantwoorde omgang met de aarde.

Tijdens de zoektocht naar ‘een ecologische handreiking’ wordt onder andere gekeken naar oude methodes van en kennis over verbouwen van geneeskrachtige planten en voedselgewassen voor mens en dier.

De eerste rondleiding om 14.00 uur door de tuin van Strabo neemt deelnemers mee terug naar de tijd van Karel de Grote. Karel de Grote heeft veel gedaan voor de bevordering van het kweken van kruiden en de verspreiding van de kennis over de geneeskrachtige werking daarvan in Europa.

Vierentwintig van de door hem aangeraden kruiden worden beschreven in de ‘Hortulus’, een gedicht uit de negende eeuw van Walahfried Strabo, abt van het klooster Reichenau. De ‘Hortulus’ krijgt een plaats in de verstilde omgeving van de Abdijtuin.

Om 15.30 uur gaat de rondleiding door de Bostuin. Op het terrein van de Abdij wordt ruimte gegeven aan het realiseren en ontwikkelen van alternatieve duurzame voedselproductie methodes.

Tijdens deze tweede rondleiding wordt een bezoek gebracht aan het voedselbos en de permacultuurtuin op het abdijterrein en zullen de principes worden toegelicht.
Meer informatie en aanmelden: www.abdijvanegmond.nl

Geef een reactie