SCHOORL/ TANZANIA – Roos de Vries uit Schoorl beklimt in september de Kilimanjaro om geld in te zamelen voor kinderen uit en in oorlogsgebieden.

Roos is een echte Schoorlse jongedame, die na de Oosterkimschool de BSG heeft afgerond. Inmiddels bezit ze een WO-master in media-studies en werkt ze in Amsterdam bij het Rijksmuseum en het Concertgebouw. Roos is ook maatschappelijk betrokken. Ze zet zich onder andere in voor War Child. Vanuit die organisatie maakt ze straks de uitdagende reis.

Haar verhaal

Roos de Vries laat het volgende weten. “Ik ga in september de Kilimanjaro beklimmen in Tanzania. Ik ga de uitdaging aan: in tien dagen door vijf klimaatzones, naar een hoogte van 5895 meter.”

Waarom?

“War Child is een fantastische organisatie die honderdduizenden kinderen in oorlogsgebieden helpt. Door kunst en spel kunnen kinderen langzamerhand ingrijpende ervaringen verwerken. Ze durven weer contact te maken met andere mensen en kunnen het zelfvertrouwen weer opbouwen. Zeker kinderen vallen soms weg in de helaas grote hoeveelheid mensen, dus een doel als dit is zo belangrijk.”

“Mijn kleine persoonlijke motivatie daarnaast, is om te zien dat een uitdaging als deze ook kan met een hartritmestoornis en gewrichten die niet helemaal goed zijn. Hierdoor ben ik me mede nog bewuster van mijn geluk opgegroeid te zijn in een welvarend land dat in mijn leven niet te maken heeft gehad met oorlog.”

Steun de actie

“Ik hoop dat het bedrag dat ik op kan halen, al is het maar een klein beetje, kan bijdragen aan hulp die zo hard nodig is. Mijn doel: 1 euro voor elke meter, dus 5895 euro. Al het geld dat wordt opgehaald, gaat direct naar War Child. Met 8 euro per maand kunnen zij al één kind helpen met de programma’s van War Child.”

“Laten we samen de uitdaging aangaan: hoeveel kinderen kunnen wij helpen? Elk klein beetje helpt al enorm, met een simpele druk op de knop.

(Bron: Flessenpost uit Bergen)