BERGEN NH – RTV80 hervatte donderdag 11 februari de uitzendingen op TV80 en Radio 80 nadat hackers de programma’s enkele dagen onmogelijk maakten.

Dinsdag 8 februari gijzelden hackers de RTV80 computersystemen door het installeren en of activeren van Ransomware. Hierdoor was het niet meer mogelijk om zowel radio als tv-uitzendingen te verzorgen. De hackers eisten losgeld om de systemen weer vrij te geven.

Voorzitter Ruud Bredewold: “Direct na de gijzeling op dinsdagochtend, hebben wij een crisisteam geformeerd. Dit team heeft binnen 48 uur onze systemen weer operationeel gekregen, waardoor wij donderdag, nog met enige beperkingen, weer zijn gestart met onze radio en tv uitzendingen via de kabel, ether en internet. RTV80 heeft geen losgeld betaald. Wel wordt er aangifte gedaan bij de politie.”

De live uitzending op RTV80 TV op zondag 13 februari (vanaf 10.00 uur) van de kerkdienst in de Ruïnekerk en het tv-programma ‘De Stemming op weg naar de gemeenteraadsverkiezingen 2022’ op zondag 13 februari (13.00 uur) gaan gewoon door.