EGMOND AAN ZEE – Christine Dekker-de Waard uit Egmond aan Zee is vanaf vandaag (maandag 1 juli , 19.00 uur) een week lang de gast van Ruud Bredewold in het programma Kopstukken op RTV80 TV.

De Egmondse groeide op in Egmond en is een van de gezichten van de bekende boekhandel Dekker & Dekker in de winkelstraat in Egmond aan Zee. Dekker-de Waard volgde de Modevakschool, maar koos ervoor om te werken bij de boekhandel, een familiebedrijf dat overigens al negentig jaar bestaat. Ze noemt het werk tussen de boeken, tijdschriften en mensen afwisselend en ook interessant. “Ik hoor nogal eens wat van klanten. Voor veel mensen ben ik een aanspreekpunt. Soms ben ik net een sociaal werker”, vertelt ze aan Ruud Bredewold.

Afstemmen op kinderen en dieren

Dekker is een sociaal mensen dat graag anderen wil helpen. Ze volgde de cursussen Reiki en Luisterkind. Op afstand stemt ze af op een kind dat een probleem heeft om vervolgens hem of haar te helpen. Dat kan ze ook met dieren. Zo hielp ze onlangs twee konijnen. Hoe dat werkt en hoe de veelal nuchtere Egmonders hierop reageren, legt ze uit aan tafel in Kopstukken.

Christine Dekker-de Waard vertelt dus over haar werk en persoonlijke leven, zoals dat geldt voor alle gasten in Kopstukken, afkomstig uit Camperduin tot Egmond-Binnen. Ook tijdens dit gesprek maakt beeldend kunstenaar Pauline Bakker een uniek kleiportret van de gast.

Uitzendtijden

Elke nieuwe aflevering van Kopstukken is dus vanaf maandag 19.00 uur een week lang te zien. Dit programma is te bekijken vanaf 19.00 uur, 22.00 uur, 01.00 uur, 04.00 uur, 07.00 uur, 10.00 uur, 13.00 uur en 16.00 uur. Dit geldt eveneens voor alle andere RTV80-video-items over de gemeente Bergen.

Frequenties

De frequenties zijn Ziggo-kanaal 44, KPN-kanaal 1493, Odido-kanaal 874, Trinet kanaal 514 en SNLR kanaal 514. Alle tv-uitzendingen van RTV80 zijn eveneens te volgen op de website van RTV80. Bekijk deze website ook voor alle andere lokale informatie over de gemeente Bergen. Verder heeft RTV80 een eigen Facebook-, Twitter-, Instagram en YouTube-kanaal: ook hierop is onder andere Kopstukken terug te kijken. Daarnaast biedt de RTV80-app alle informatie. Deze is te downloaden voor de smartphone (Android en Apple). Zie de website voor de downloadlinks.