EGMOND AAN ZEE – Cor Mooij uit Egmond aan Zee zit in Restaurant Comer aan tafel bij Ruud Bredewold in het RTV80 tv-programma Kopstukken.

Deze man van twaalf ambachten, zoals hij zelf zegt, begon ooit als banketbakker en won uiteindelijk als fotograaf tweemaal de World Press Photo. De meermaals gelauwerde Egmonder vertelt over zijn uiteenlopende ambachten en waarom hij deze keuzes maakte.

Uiteindelijk koos hij definitief voor fotografie. Zo was hij fotograaf voor het NHD, voetbalclub AZ en maakte hij indrukwekkende reportages tijdens het WK-voetbal in 1978 en het EK-voetbal 1988. Een van zijn winnende World Press Photo foto’s schoot hij vlak na een dodelijk ongeluk op het circuit van Zandvoort, een gebeurtenis die hem altijd zal bijblijven. En zo waren er ook in zijn privéleven momenten van geluk en groot verdriet.

Cor Mooij vertelt over zijn werk en persoonlijke leven, zoals dat geldt voor alle gasten in Kopstukken, afkomstig uit Camperduin tot Egmond-Binnen. Ook tijdens dít gesprek maakt beeldend kunstenaar Pauline Bakker weer een uniek kleiportret van de gast.

In de hieropvolgende aflevering is de Schoorse horecaondernemer Hein Folgers de gast in Kopstukken. Hij is mede-eigenaar van restaurant De Blauwe Baviaan.

Uitzendtijden

Elke nieuwe aflevering van Kopstukken is dus vanaf maandag 19.00 uur een week lang te zien. Dit programma is te bekijken vanaf 19.00 uur, 22.00 uur, 01.00 uur, 04.00 uur, 07.00 uur, 10.00 uur, 13.00 uur en 16.00 uur. Dit geldt eveneens voor alle andere RTV80-video-items over de gemeente Bergen.

Frequenties

De frequenties zijn Ziggo-kanaal 44, KPN-kanaal 1493, Odido-kanaal 874, Trinet kanaal 514 en SNLR kanaal 514. Alle tv-uitzendingen van RTV80 zijn eveneens te volgen op de website van RTV80. Bekijk deze website ook voor alle andere lokale informatie over de gemeente Bergen. Verder heeft RTV80 een eigen Facebook-, Twitter-, Instagram en YouTube-kanaal: ook hierop is onder andere Kopstukken terug te kijken. Daarnaast biedt de RTV80-app alle informatie. Deze is te downloaden voor de smartphone (Android en Apple). Zie de website van RTVvoor de juiste downloadlinks.