BERGEN – Frits David Zeiler is vanaf vandaag (maandag 27 mei) de gast van Ruud Bredewold in het programma Kopstukken op RTV80 TV.

De in Bergen geboren en getogen Frits David Zeiler is historicus. Hij schreef boeken en artikelen over de geschiedenis van het dorp en heeft exposities ingericht over onderwerpen die te maken hebben met het verleden. Hij zet zich in voor kunst en cultuur in de gemeente Bergen, de lokale geschiedenis en het behoud van lokaal erfgoed. Zo was hij jarenlang actief voor het gemeentemuseum Het Sterkenhuis. Frits David Zeiler is nu nog lid van de commissie Cultuurhisorische Kwaliteit.

Deze bekende gast in Kopstukken is maatschappelijk betrokken. Niet voor niets was hij werkzaam als gemeenteraadslid. Ook spreekt de Bergenees in Kopstukken over zijn liefde voor zijn familie en zijn passie voor muziek. “Bij enkele muziekstukken rollen de tranen soms over mijn wangen.”

Kleiportret

Frits David Zeiler vertelt dus over zijn werk en persoonlijke leven, zoals dat geldt voor alle gasten in Kopstukken, afkomstig uit Camperduin tot Egmond-Binnen. Ook tijdens dit gesprek maakt beeldend kunstenaar Pauline Bakker een uniek kleiportret van de gast. Deze aflevering is vanaf vandaag (19.00 uur) een week lang te zien op RTV80 TV.

In de daaropvolgende aflevering, vanaf maandag 3 juni, is boswachter Patricia van Lieshout uit Schoorl de gast in Kopstukken.

Uitzendtijden

Elke nieuwe aflevering van Kopstukken is dus vanaf maandag 19.00 uur een week lang te zien. Dit programma is te bekijken vanaf 19.00 uur, 22.00 uur, 01.00 uur, 04.00 uur, 07.00 uur, 10.00 uur, 13.00 uur en 16.00 uur. Dit geldt eveneens voor alle andere RTV80-video-items over de gemeente Bergen.

Frequenties

De frequenties zijn Ziggo-kanaal 44, KPN-kanaal 1493, Odido-kanaal 874, Trinet kanaal 514 en SNLR kanaal 514. Alle tv-uitzendingen van RTV80 zijn eveneens te volgen op de website van RTV80. Bekijk deze website ook voor alle andere lokale informatie over de gemeente Bergen. Verder heeft RTV80 een eigen Facebook-, Twitter-, Instagram en YouTube-kanaal: ook hierop is onder andere Kopstukken terug te kijken. Daarnaast biedt de RTV80-app alle informatie. Deze is te downloaden voor de smartphone (Android en Apple). Bekijk hiervoor de downloadlinks.