SCHOORL – Hans Peter Corbee zit vanaf vandaag (maandag 20 mei) aan tafel bij Ruud Bredewold in het programma Kopstukken op RTV80 TV. Deze aflevering is een week lang te zien op RTV80 TV.

Hans Peter Corbee is een kunstliefhebber- en verzamelaar pur sang. Zijn woning hangt en staat vol met kunstwerken en schilderijen en ook zijn tuin is bewonderenswaardig. Met ijzeren objecten, gemaakt door Herbert Nouwens (bekend van de Poort van Bergen) en andere uiteenlopende kunstwerken, wil hij verwonderen. Dat lukt: het maakt indruk op iedereen die hem bezoekt.

Kunst en theater

Corbee geniet zeer van alle kunst die hij samenbracht. Voorheen liet hij zijn verzameling zien in zijn Wunderkammer in het Oude Raadhuisje in het dorp. De Schoorlaar wil dit alles in de toekomst graag weer tonen, wellicht in zijn eigen tuin.

Corbee werkte als leraar van kunstvakken aan de PABO en het VMBO, is onderdeel van een cabaretgezelschap en componist van liedjes. De Schoorlaar maakt graag theatervoorstellingen. Voor Corbee spelen verhalen een belangrijke rol in zijn leven. Hij heeft twee dochters met een beperking. Een van hen, Robin, schrijft al jaren met veel plezier en succes columns.

Uniek kleiportret

Hans Peter Corbee vertelt dus over haar werk en persoonlijke leven, zoals dat geldt voor alle gasten in Kopstukken, afkomstig uit Camperduin tot Egmond-Binnen. Ook tijdens dit gesprek maakt beeldend kunstenaar Pauline Bakker een uniek kleiportret van de gast.

In de daaropvolgende aflevering van Kopstukken, vanaf maandag 27 mei, is Bergenaar Frits David Zeiler te gast in Kopstukken.

Uitzendtijden

Elke nieuwe aflevering van Kopstukken is dus vanaf maandag 19.00 uur een week lang te zien. Dit programma is te bekijken vanaf 19.00 uur, 22.00 uur, 01.00 uur, 04.00 uur, 07.00 uur, 10.00 uur, 13.00 uur en 16.00 uur. Dit geldt eveneens voor alle andere RTV80-video-items over de gemeente Bergen.

Frequenties

De frequenties zijn Ziggo-kanaal 44, KPN-kanaal 1493, Odido-kanaal 874, Trinet kanaal 514 en SNLR kanaal 514. Alle tv-uitzendingen van RTV80 zijn eveneens te volgen op de website van RTV80. Bekijk deze website ook voor alle andere lokale informatie over de gemeente Bergen. Verder heeft RTV80 een eigen Facebook-, Twitter-, Instagram en YouTube-kanaal: ook hierop is onder andere Kopstukken terug te kijken. Daarnaast biedt de RTV80-app alle informatie. Deze is te downloaden voor de smartphone (Android en Apple). Zie de website van RTV80 voor de juiste downloadlinks.