SCHOORL – Haye van der Werf uit Schoorl is vanaf vandaag (maandag 10 juni, vanaf 19.00 uur) een week lang de gast van Ruud Bredewold in het programma Kopstukken op RTV80 TV.

Haye van der Werf groeide op in Bergen en Bergen aan Zee in een groot gezin. Net als zijn ouders was hij al vroeg politiek gearrangeerd. Zo was hij onder andere gemeenteraadslid van PvdA Bergen en is hij nu nog maatschappijkritisch in zijn uitingen. Van der Werf houdt van variatie in zijn werkzame bestaan. De Schoorlaar werkte als docent en later als directeur op Dennenheuvel in Bergen, een opleidingsinstituut voor gezinsverzorgsters. Tussendoor was hij een jaar ambtenaar in Leeuwarden.

Van der Werf bekleedde bestuurs- en directiefuncties in het onderwijs, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en bij culturele instellingen als Provadja en YXIE Alkmaar. Tijdens zijn studietijd verdiende Van der Werf zijn geld in strandpaviljoens en regelde hij het contact tussen fotomodellen en couturiers, reclamebureaus en fotografen.

Uniek kleiportret

Haye van der Werf vertelt dus over zijn werk en persoonlijke leven, zoals dat geldt voor alle gasten in Kopstukken, afkomstig uit Camperduin tot Egmond-Binnen. Ook tijdens dit gesprek maakt beeldend kunstenaar Pauline Bakker een uniek kleiportret van de gast.

In de daaropvolgende aflevering, vanaf maandag 17 juni, is schrijver en dichter Giselle Ecury uit Schoorl de gast in Kopstukken.

Uitzendtijden

Elke nieuwe aflevering van Kopstukken is dus vanaf maandag 19.00 uur een week lang te zien. Dit programma is te bekijken vanaf 19.00 uur, 22.00 uur, 01.00 uur, 04.00 uur, 07.00 uur, 10.00 uur, 13.00 uur en 16.00 uur. Dit geldt eveneens voor alle andere RTV80-video-items over de gemeente Bergen.

Frequenties

De frequenties zijn Ziggo-kanaal 44, KPN-kanaal 1493, Odido-kanaal 874, Trinet kanaal 514 en SNLR kanaal 514. Alle tv-uitzendingen van RTV80 zijn eveneens te volgen op de website van RTV80. Bekijk deze website ook voor alle andere lokale informatie over de gemeente Bergen. Verder heeft RTV80 een eigen Facebook-, Twitter-, Instagram en YouTube-kanaal: ook hierop is onder andere Kopstukken terug te kijken. Daarnaast biedt de RTV80-app alle informatie. Deze is te downloaden voor de smartphone (Android en Apple). Zie de website van RTV80 voor de downloadlinks.